IEEFA: O le si'itia o tau o le LNG e ono fa'atupuina ai le fesoasoani mo fetilaisa a Initia e $14 piliona

Lolomiina e Nicholas Woodroof, Faatonu
Fetilaisa a le Lalolagi, Aso Lua, 15 Mati 2022 09:00

O le faʻalagolago tele o Initia i le faʻaulufaleina mai o le kesi faʻalenatura (LNG) e avea o se faʻatoʻaga faʻameamea e faʻaalia ai le paleni o le atunuʻu i le faʻaauau pea o le siʻitia o tau o le kesi i le lalolagi, ma faʻateleina ai le pili a le malo o le fesoasoani mo fetilaisa, e tusa ai ma se lipoti fou a le Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). ).
O le alu ese mai le LNG taugata mai fafo mo le gaosiga o fetilaisa ma le faʻaaogaina o sapalai i totonu o le atunuʻu nai lo lena, e mafai e Initia ona faʻaitiitia lona faʻafitauli i le maualuga ma le fesuisuiai o tau o le kesi o le lalolagi ma faʻamama ai le avega fesoasoani, fai mai le lipoti.

Manatu taua mai le lipoti o:

O le taua a Rusia-Iukureini ua faʻateleina ai le maualuga o tau o le kesi i le lalolagi.O lona uiga o le tala fa'atatau o le Rs1 trillion (US$14 piliona) fesoasoani mo fetilaisa e ono siitia.
E mafai foʻi e Initia ona faʻamoemoeina se fesoasoani sili atu ona maualuga ona o le faʻagesegese o sapalai o fetilaisa mai Rusia lea e oʻo atu ai i le siʻitia o tau o fetilaisa i le lalolagi atoa.
Ua fa'ateleina le fa'aogaina o le LNG mai fafo i le gaosiga o fetilaisa.O le fa'alagolago i le LNG e fa'aalia ai Initia i le maualuga ma le le mautonu o tau o le kesi, ma le maualuga o le pili o fesoasoani mo fetilaisa.
I se taimi umi, o le atinaʻeina o le ammonia lanumeamata o le a taua tele e puipuia ai Initia mai le taugata o le LNG faʻaulufale mai ma le maualuga o le avega fesoasoani.O se faiga le tumau, e mafai e le malo ona fa'asoa le fa'atapula'aina o sapalai kesi i totonu o le atunu'u i le gaosiga o fetilaisa nai lo le fa'asoa atu o kesi i totonu o le taulaga.
O le kesi faalenatura o le sao autu lea (70%) mo le gaosiga o le urea, ma e tusa lava pe siitia le tau o le kesi i le lalolagi i le 200% mai le US$8.21/miliona Btu ia Ianuari 2021 i le US$24.71/miliona Btu ia Ianuari 2022, sa faaauau pea ona tuuina atu le urea i le faatoaga. vaega i se tau fa'ailoa fa'atulafonoina, lea na mafua ai ona fa'atupula'ia le fesoasoani.

“O le tala fa'atatau o tupe mo le fetilaisa fesoasoani e tusa ma le US$14 piliona po o le Rs1.05 trillion," o le tala lea a le tusitala o le lipoti o Purva Jain, le IEEFA su'esu'e ma le malo fai sao, "ma avea ai ma lona tolu o tausaga sosoo ua sili atu ai le fesoasoani o fetilaisa i le Rs1 trillion.

"Faatasi ai ma le maualuga o tau o le kesi i le lalolagi ua faʻateleina ona o osofaʻiga a Rusia i Iukureini, e foliga mai e tatau i le malo ona toe faʻaleleia atili le fesoasoani o fetilaisa ao faagasolo le tausaga, e pei ona faia i le FY2021/22."

O lenei tulaga ua faʻaopoopoina i le faʻalagolago o Initia i Rusia mo faʻamaʻi phosphatic ma potassic (P&K) pei ole NPK ma muriate of potash (MOP), o le tala lea a Jain.

"O Rusia o se gaosiga tele ma le faʻatau atu o fetilaisa ma faʻalavelave faʻalavelave ona o le taua o loʻo faʻateleina le tau o fetilaisa i le lalolagi atoa.Ole mea lea ole a fa'ateleina ai le tupe fa'aalu mo Initia."

Ina ia faʻafetaui le maualuga o tau faʻaoga mo faʻatoʻaga gaosia i totonu o le atunuʻu ma sili atu le taugata o fetilaisa mai fafo, na toetoe a faaluaina e le malo lana tala faʻatatau o le 2021/22 mo le fesoasoani i le Rs1.4 trillion (US$19 piliona).

O tau o le kesi i totonu o le atunu'u ma le LNG o lo'o fa'aulufale mai o lo'o tu'ufa'atasia e tu'uina atu ai le kesi i le au gaosi urea i se tau tutusa.

Faatasi ai ma sapalai i totonu o le atunuu o loʻo faʻafeiloaʻi atu i le taulaga a le malo o le tufatufaina atu o kesi (CGD), o le faʻaaogaina o le LNG taugata mai fafo i le gaosiga o fetilaisa ua vave ona faʻatupulaia.I le FY2020/21 o le faʻaaogaina o le LNG ua toe faʻaleleia na maualuga i le 63% o le aofaʻi o le kesi faʻaaogaina i le vaega o fetilaisa, e tusa ai ma le lipoti.

"O lenei mea e mafua ai le tele o le avega o le fesoasoani lea o le a faʻaauau pea ona faʻatupuina aʻo faʻateleina le faʻaogaina o le LNG faʻaulufale mai i le gaosiga o fetilaisa," o le tala lea a Jain.

“O le tau o le LNG ua matua fesuisuiaʻi talu mai le amataga o le faʻamaʻi, ma le tau o loʻo oʻo i le maualuga o le US$56/MMBtu i le tausaga talu ai.O tau o le LNG o lo'o fuafua e tumau i luga ole US$50/MMBtu se'ia o'o ia Setema 2022 ma le US$40/MMBtu se'ia o'o i le fa'ai'uga o le tausaga.

"O lenei mea o le a afaina ai Initia ona o le a tatau i le malo ona fesoasoani tele i le siʻitia tele o tau o le gaosiga o le urea."

I le avea ai o se fuataga le tumau, o le lipoti o loʻo fautua mai ai le tuʻufaʻatasia o le faʻatapulaʻaina o sapalai kesi i totonu o aiga i le gaosiga o fetilaisa nai lo le CGD network.O le a fesoasoani foi lea i le Malo e ausia le sini o le 60 MT o le urea mai puna'oa moni.

I se taimi umi, o le atinaʻe i le fua o le hydrogen green, lea e faʻaaogaina ai le malosi faʻafouina e fai ai le ammonia lanumeamata e maua ai le urea ma isi fetilaisa, o le a taua tele mo le faʻaumatiaina o faʻatoʻaga ma faʻasalaina Initia mai le taugata LNG faʻaulufale mai ma le maualuga o le avega fesoasoani.

"O se avanoa lenei e mafai ai ona mama isi suauʻu e le o ni suauʻu," o le tala lea a Jain.

"O le faʻaputuina o tupe fesoasoani ona o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le LNG mai fafo e mafai ona faʻatatau i le atinaʻeina o le ammonia lanumeamata.Ma o tupe teufaafaigaluega mo le faʻalauteleina o fuafuaga a le CGD e mafai ona faʻafeiloaʻi i le faʻaogaina o malosiaga faʻafouina mo le kuka ma le feoai.


Taimi meli: Iul-20-2022