Atunu'u Tele o Fa'atosina Gaosia - Saina

O Saina sa avea ma taʻitaʻi i le lalolagi atoa i le gaosiga o vailaʻau vailaʻau mo le tele o tausaga.O le mea moni, o le gaosiga o vailaʻau vailaʻau a Saina e faʻatatau i le aofaʻi o le lalolagi, ma avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi o gaosiga o vailaʻau vailaʻau.

Ole taua ole vaila'au fa'ato'aga e le mafai ona fa'asilisili.O fugala'au vaila'au e mana'omia mo le fa'atumauina o fuala'au o le 'ele'ele ma fa'ateleina fua o fa'ato'aga.Faatasi ai ma le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 9.7 piliona i le 2050, o le manaʻoga mo meaʻai e faʻamoemoe e faʻatupulaia tele.

Ua televave le tuputupu a'e o le gaosiga o fugala'au vaila'au a Saina i nai tausaga ua tuana'i.Ua tele tupe a le Malo i lea pisinisi, ma ua molimauina ai le televave o le faatupulaia o le gaosiga o fualaau faasaina a le atunuu.Ole gaosiga ole vaila'au vaila'au a Saina e tusa ma le tasi kuata ole gaosiga ole lalolagi.

10

O le gaosiga o fetila'i vaila'au a Saina na fa'avaeina e le tele o mea.Muamua, o Saina e toʻatele le faitau aofaʻi ma faʻatapulaʻaina fanua faʻatoʻaga.O le taunuuga, e tatau i le atunuu ona faateleina fua o faatoaga e fafaga ai ona tagata.O fugala'au vaila'au sa fesoasoani tele i le ausiaina o lea fa'amoemoe.

Lona lua, o le televave o pisinisi a Saina ma le tuʻuina atu o le taulaga ua iʻu ai i le leiloa o fanua faʻatoʻaga.O fugala'au fa'ama'i ua mafai ai ona fa'aogaina fa'ato'aga e sili atu le fa'aaogaina, ma fa'ateleina ai fua o fa'ato'aga.

O le malosi o Saina i le gaosiga o fetilaisa kemikolo ua mafua ai foi ona popole i lona aafiaga i fefaatauaiga a le lalolagi.O le taugofie o le gaosiga o vailaau kemikolo a le atunuu ua faafaigata ai i isi atunuu ona tauva.O le i'uga, o nisi o atunu'u ua tu'uina atu le tau o fetilaisa a Saina, e puipuia ai a latou pisinisi i totonu o le atunu'u.

E ui i nei lu'itau, ae o lo'o fa'amoemoe e fa'aauau pea le fa'atupula'ia o le gaosiga o fetilaisa a Saina i tausaga a sau.O le manaʻoga mo meaʻai e faʻamoemoe e faʻateleina i le faʻatupulaia o le faitau aofaʻi, ma o loʻo faʻatutu lelei le fale gaosi oloa a Saina e faʻafetaui ai lea manaʻoga.O le fa'aauauina pea o tupe a le atunu'u i su'esu'ega ma atina'e, e ono maua ai fo'i le fa'aleleia atili o le gaosiga o fetilaisa.

I le faaiuga, o le gaosiga o vailaʻau vailaʻau a Saina e faʻatatau i le aofaʻi o le lalolagi, ma avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi o gaosiga o vailaʻau vailaʻau.E ui ina feagai le alamanuia ma luitau, ae o le tautinoga a Saina i faatoaga gafataulimaina ma le siosiomaga, faapea foi ma ana tupe teufaafaigaluega i suesuega ma atinae, e lelei mo le lumanai o le alamanuia.


Taimi meli: Me-04-2023