Malamalama i Fa'amanuiaga ole Ammonium Dihydrogen Phosphate (MAP 12-61-00) i Fa'ato'aga

Ammonium dihydrogen phosphate (MAP12-61-00) ose fa'ato'aga fa'aaoga lautele i fa'ato'aga ona o le maualuga o le phosphorus ma le nitrogen. O lenei fetilaisa ua lauiloa ona o lona gafatia e maua ai meaʻai manaʻomia mo laʻau, faʻaleleia le ola maloloina, ma faʻateleina fua o fua. I totonu o lenei blog o le a matou suʻesuʻeina aoga o le faʻaaogaina o le MAP 12-61-00 i faʻatoʻaga ma lona aʻafiaga i le gaosiga o fua.

FA'ATAU 12-61-00 ose fa'apalapala e mafai ona solu ile vai e iai le 12% nitrogen ma le 61% phosphorus. O nei meaʻai e lua e manaʻomia mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o laau. E taua tele le nitrogen mo le fausiaina o le polotini ma le chlorophyll, ae o le phosphorus e taua tele i le atinaʻeina o aʻa, fuga ma fua. E ala i le tu'uina atu o se tu'ufa'atasiga paleni o le nitrogen ma le phosphorus, MAP 12-61-00 e lagolagoina le soifua maloloina atoa o la'au ma fa'aleleia atili le lelei o fua.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogainaAmmonium dihydrogen phosphatee mafai ona vave tuʻuina atu i le fale gaosimea. O le vai-solu o lenei fugala'au e mafai ai ona vave maua e a'a o la'au, ma mautinoa e faigofie ona maua e la'au mea'ai. O lenei mea'ai e maua vave e sili ona aoga i taimi faigata o le tuputupu a'e, e pei o le amataga o a'a ma le fuga, pe a manaʻomia e laau le faʻaauau pea o le nitrogen ma le phosphorus.

Ammonium dihydrogen phosphate

E le gata i le fa'alauteleina o le ola maloloina o la'au, o le MAP 12-61-00 e fesoasoani fo'i i le fa'aleleia atili o le fua o le palapala. O le fa'aogaina o lenei fa'alaisa e mafai ona fesoasoani e toe fa'atumu ai le palapala i mea'ai mana'omia, aemaise lava i nofoaga o lo'o le maua ai e le palapala le nitrogen ma le phosphorus. E ala i le faatumauina o le lafulemu o le eleele, o le MAP 12-61-00 e saofagā i faiga fa'ato'aga gafataulimaina ma lagolagoina le fa'atupuina o fa'ato'aga mo se taimi umi.

E le gata i lea,mono ammonium phosphateua lauiloa ona o lona fegalegaleai ma le fetaui lelei ma le tele o faiga totō. Pe mo fa'ato'aga fa'ato'aga, fa'ato'aga po'o fa'ato'aga fa'apitoa, e mafai ona fa'aoga lenei fa'ala'au e ala i auala eseese e pei o fa'asalalauga, fa'a'ese'ese po'o le fa'amama toto. O lona fa'aogaina e fetu'una'i ua avea ai ma filifiliga taua mo faifa'ato'aga o lo'o taumafai e fa'amalieina le puleaina o mea'ai i totonu o latou fanua.

Ammonium dihydrogen phosphate

O le isi tulaga lelei o le faʻaaogaina o le Mono Ammonium Phosphate o lana matafaioi i le faʻaleleia atili o fualaʻau ma le lelei. O le tu'ufa'atasiga paleni o le nitrogen ma le phosphorus e fa'aolaina ai le tuputupu a'e malosi o la'au, e maua ai le maualuga o fua ma fa'aleleia atili le lelei o fua. E le gata i lea, o le maualuga o le phosphorus i totonu o le Mono Ammonium Phosphate e lagolagoina lelei le atinaʻeina o aʻa, lea e taua tele mo le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻaleleia atoa o laʻau.

I se aotelega, o le monoammonium phosphate (MAP 12-61-00) o se faʻalaʻau taua e maua ai le tele o faʻamanuiaga i faʻatoaga. O lona maualuga o le phosphorus ma le nitrogen content, vave ona maua laau, faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele, feʻaveaʻi ma aʻafiaga lelei i fua o fualaʻau ma le lelei e avea ai ma filifiliga muamua a faifaatoaga i le lalolagi atoa. E ala i le malamalama i aogā o le MAP 12-61-00 ma tu'ufa'atasia i faiga fa'alesoifua maloloina, e mafai ai e le aufaifa'ato'aga ona fa'ateleina le gaosiga ma le fa'atumauina o a latou fa'ato'aga.


Taimi meli: Me-28-2024