Ole Matafaioi ole Monopotassium Phosphate (MKP) I Faatoaga

Mono potassiuimptalimalo(MKP) o se mea'ai e tele galuega e mana'omia mo le tuputupu a'e ma le atina'e o laau. I le avea ai ma taʻutaʻua gaosi MKP, matou te malamalama i le taua o lenei faʻalapotopotoga i faʻatoʻaga faʻaonapo nei. I totonu o lenei blog, o le a tatou suʻesuʻeina vaega eseese o le MKP ma lana matafaioi i le faʻaleleia atili o fua o fua.

O le MKP o se faʻamaʻi vai-soluble e maua ai le maualuga o le phosphorus ma le potassium, e lua elemene taua mo meaʻai o laau. O lona tuufaatasiga paleni e lelei ai mo le faʻalauteleina o aʻa, fuga ma fua i fua eseese. I le avea ai ma tagata gaosi MKP, matou te mitamita e saofagā i le vaega o faʻatoʻaga e ala i le tuʻuina atu o oloa maualuga e fetaui ma manaʻoga o faiga faʻatoʻaga faʻaonaponei.

O se tasi o itu lelei autu oMKPo lona gafatia e faʻateleina le faʻapalepale faʻamalosi i laau. O le saunia o le phosphorus ma le potassium e faigofie ona maua, e fesoasoani ai le MKP i la'au e tetee atu i fa'alavelave tau le siosiomaga e pei o le lamala, salinity ma le fesuisuiai o le vevela. E taua tele lenei mea i le tulaga o aso nei o suiga o le tau, lea e tulaʻi mai ai faʻalavelave matuia o le tau e avea ma luʻitau tele i le gaosiga o fua.

E lē gata i lea, o le MKP e iai sona sao taua i le fa'aleleia atili o le lelei o fua o fa'ato'aga. O lona talaaga paleni o taumafa e fesoasoani e faaleleia atili ai le lapopoa o fualaau aina, lanu ma le tofo, ma avea ai ma aseta taua mo le au faifaatoʻaga o loʻo faʻamoemoe e faʻafetaui manaʻoga o tagata faʻatau. I le avea ai o se tagata gaosi MKP, matou te naunau e lagolago le au faifaatoaga i a latou taumafaiga ina ia maua le maualuga, lelei o fualaʻau e fetaui ma tulaga o maketi.

I le faaopoopo atu i lona aafiaga tuusao i le tuputupu ae o laau,monopotassiuim phosphatee iai foi sona sao i faiga fa'ato'aga gafataulimaina. E ala i le tu'uina atu o mea'ai fa'atatau i fuala'au, e fesoasoani le MKP i le fa'aogaina lelei o le fetilaisa ma fa'aitiitia le a'afiaga o le si'osi'omaga o le fa'aogaina tele o fetilaisa. I le avea ai ma tagata gaosi oloa, matou te tuuto atu i le faʻalauiloaina o faiga faʻatoʻaga gafataulimaina ma lagolagoina le soifua maloloina umi o faʻalapotopotoga faʻa-faatoaga.''

Mono potassiuim phosphate

I le avea ai ma taʻutaʻua monopotassiuim phosphate gaosi oloa, matou te iloa le taua o le tuʻuina atu o le faʻatuatuaina ma le tumau lelei i a matou tagata faʻatau. O la matou tautinoga i le tulaga lelei e sili atu nai lo le tulaga lelei o oloa, a o matou taumafai e tuʻuina atu le lagolago faʻapitoa ma le tomai e fesoasoani ai i le au faifaatoʻaga e faʻateleina le manuia o le MKP i a latou faiga faʻatoʻaga. E ala i le galulue faʻatasi ma le faʻasoaina o le malamalama, o la matou sini o le fesoasoani lea i le au faifaʻatoʻaga e ausia a latou sini faʻatoʻaga.

I se aotelega, o le matafaioi a le monopotassium phosphate (MKP) i faʻatoʻaga e tele ona itu ma e taua tele i faiga faʻatoʻaga faʻaonaponei. I le avea ai o se tagata gaosi MKP, matou te tuuto atu i le tuʻuina atu o oloa sili ona lelei e fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o fualaʻau, lelei ma le faʻaauau. E ala i le malamalama i le taua o le MKP ma lona a'afiaga i mea taumafa o la'au, matou te fa'amoemoe e lagolago le manuia o faifa'ato'aga ma le alualu i luma o fa'ato'aga atoa.


Taimi meli: Me-30-2024