Le Matafaioi a Granular Single Superphosphate i Fa'ato'aga Gafataulima

Superphosphate e tasi (granular single superphosphate)SSP) ose vaega taua o fa'ato'aga gafataulimaina ma e iai sona sao taua i le fa'aleleia atili o le fa'ato'aga o le eleele ma le fa'atupuina o la'au. Ole superphosphate efuefu efuefu ose fugala'au o lo'o iai ni mea'ai taua e pei ole phosphorus, sulfur ma le calcium e taua tele mo le atina'eina o laau ola maloloina. O lona aoga i le fa'aleleia atili o le lelei o le eleele ma le fa'ateleina o fua o fua o fa'ato'aga ua avea ai ma mea faigaluega mana'omia mo faiga fa'ato'aga gafataulimaina.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o le superphosphate e tasi i faʻatoaga o lona maualuga o le phosphorus. Phosphorus ose mea'ai taua mo le tuputupu a'e o laau ma e iai sona sao taua ile photosynthesis, fa'aliliuina o le malosi ma le atina'eina o a'a. E ala i le saunia o se puna o phosphorus, ua mautinoa e le SSP e mafai e laau ona maua lenei meaʻai taua i le taimi atoa o lo latou tuputupu aʻe, faʻaleleia le faʻavaeina o aʻa, fuga ma fua.

E le gata i lea,superphosphate e tasio lo'o i ai le sulfur, o le isi elemene taua i mea'ai o la'au. O le Sulfur e taua mo le faʻapipiʻiina o amino acids ma polotini ma le faʻavaeina o le chlorophyll. E ala i le tuʻuina atu o le sulfur i totonu o le eleele, e fesoasoani le superphosphate granular e faʻamautinoa ai le soifua maloloina atoa ma le malosi o au laʻau, fesoasoani ia i latou e tetee atu i le faʻafitauli o le siosiomaga ma faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i le phosphorus ma le sulfur, o le superphosphate granular e maua ai se punavai o le calcium, lea e taua mo le faatumauina o le pH o le eleele ma le fausaga. O le calcium e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaʻo o le eleele, puipuia le alumini ma le manganese oona, ma faʻafaigofie le faʻaogaina o isi meaʻai. E ala i le faʻaleleia atili o le fausaga o le eleele, e mafai ai e le calcium ona sili atu le taofiofia o vai ma meaʻai, fatuina se siosiomaga sili atu ona lelei mo le tuputupu aʻe o laau.

tasi le superphosphate

O le fa'aaogaina o le superphosphate e tasi i fa'ato'aga gafataulimaina e fesoasoani foi i le fa'asaoina o punaoa faanatura. E ala i le fa'alauiloaina o le ola maloloina o la'au ma le fa'ateleina o fua o fa'ato'aga, e fesoasoani ai le SSP i le fa'ateleina o le fa'aogaina o fanua ma fa'aitiitia le mana'oga mo le fa'alauteleina i nofoaga fa'anatura. O le a fesoasoani lea i le puipuia o meaola eseese ma meaola faanatura, lagolago i le fa'atumauina umi o faiga fa'ato'aga.

E le gata i lea, o le faʻagesegese o le faʻasaʻoina o meatotino o le superphosphate e faʻamautinoa ai le tuʻuina atu o meaʻai i laau mo se taimi umi. E le gata e fa'aitiitia ai le tele o fa'ama'i, ae fa'aiti'itia fo'i le fa'ama'i o mea'ai ma tafega, e ono a'afia ai le lelei o le vai ma le fa'aogaina o meaola. E ala i le fa'alauiloaina o le pulea lelei o mea'ai, e lagolagoina ai e le granular superphosphate faiga fa'ato'aga e fa'alelei le si'osi'omaga.

I se aotelega, granulartasi le superphosphatee iai sona sao taua i fa'ato'aga gafataulimaina e ala i le fa'aleleia atili o le fa'aleleia o le eleele, fa'atupuina le tuputupu a'e o la'au ma le lagolagoina o le pulea lelei o mea'ai. O lona maualuga o le phosphorus, sulfur ma le calcium ua avea ai ma mea faigaluega taua mo le faʻateleina o fua o fualaʻau ma tausia le soifua maloloina lautele o faʻalapotopotoga faʻatoaga. E ala i le tu'ufa'atasia o le superphosphate granular i faiga fa'ato'aga, e mafai e le au faifa'ato'aga ona saofagā i le fa'atumauina o fa'ato'aga mo se taimi umi a'o fa'amalieina mana'oga o mea'ai o a latou fa'ato'aga.


Taimi meli: Iul-03-2024