Fa'ateleina Fua Fa'ato'aga fa'atasi ai ma Fertilizer SSP

I fa'ato'aga, o le fa'aogaina o fetilaisa e iai sona sao taua i le fa'amautinoaina o fuala'au ola maloloina ma fua tele. O se fetilaisa lauiloa i le au faifaato'aga o le granular superphosphate (SSP). O lenei superphosphate efuefu granular ose vaega autu i le faʻateleina o fua o faʻatoʻaga ma faʻalauteleina faiga faʻatoʻaga gafataulimaina.

Granular superphosphate, e lauiloa foitasi super phosphate, ose fetilaisa sili ona aoga ona o lona maualuga maualuga o le phosphorus, o se meaʻai taua mo le tuputupu aʻe o laau. O lenei superphosphate granular efuefu e faia e ala i le taliina o le phosphate papa ma le sulfuric acid e fausia ai se foliga faʻapitoa e faigofie ona taulimaina ma faʻaoga i le palapala. Ole foliga faʻapitoa ole superphosphate e mafai ai ona tufatufaina atu ma faʻaogaina e laau, faʻamautinoa e faigofie ona faʻaogaina meaʻai.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o le fertilizer super phosphate tasi o lona gafatia e vave faʻasaʻo le phosphorus i au laau. E taua tele lenei mea i le amataga o le tuputupu aʻe o laʻau, pe a manaʻomia le phosphorus mo le atinaʻeina o aʻa ma le ola atoa o laʻau. E ala i le faʻaaogaina o le superphosphate granular, e mafai e le au faifaatoʻaga ona faʻamautinoa e maua e a latou faʻatoʻaga meaʻai talafeagai i le taimi tatau, e maua ai le soifua maloloina lelei ma faʻateleina fua.

SSP tele

E le gata i lea, o le superphosphate tasi e lauiloa mo ona aafiaga umi i luga o le eleele. O mea fa'aola fa'agesegese o le phosphorus i granular superphosphate e fa'amautinoa ai e mafai e la'au ona maua mea'ai mo se taimi umi atu. E le gata ina fa'aitiitia ai le tele o le fa'atosina ae fa'aitiitia ai fo'i le lamatiaga o le gau o mea'ai, ma fa'ateleina ai le fa'atumauina o le si'osi'omaga.

I le faaopoopo atu i le phosphorus, o le superphosphate granular e aofia ai foi le calcium ma le sulfur, lea e aoga i le soifua maloloina o le eleele. O le calcium e fesoasoani i le faatumauina o le paleni o le pH o le eleele, ae o le sulfur e taua mo le tuufaatasia o amino acids ma polotini i laau. E ala i le tu'ufa'atasia o nei mea'ai taua i totonu o le palapala, e fesoasoani tele le superphosphate i le fa'ato'aga atoa o le palapala ma mea'ai o la'au.

A o'o i le fa'ateleina o fua o fa'ato'aga, fa'atatauSSP telefetilaisa e mafai ona i ai ni taunuuga mata'ina. E lagolagoina e Granular SSP le malosi o le tuputupu ae o laau e ala i le saunia o se puna paleni ma faigofie ona maua o le phosphorus, calcium ma le sulfur, e mafua ai le faateleina o fua ma faaleleia atili le lelei o fua. E le gata i lea, o a'afiaga umi ole SSP e saofagā i faiga fa'ato'aga gafataulimaina, fa'aitiitia ai le mana'oga mo le fa'atosina faifaipea ma fa'aitiitia ai a'afiaga o le si'osi'omaga.

I le fa'ai'uga, o le fa'aogaina o le fa'ato'aga o le superphosphate (SSP) e fesoasoani tele i le fa'ateleina o fua o fa'ato'aga ma fa'alauiloa fa'ato'aga gafataulimaina. O le maualuga o le phosphorus ma le i ai o le calcium ma le sulfur e lelei mo le faʻaleleia o le faʻaleleia o le eleele ma lagolagoina le ola maloloina o laau. E ala i le tu'ufa'atasia o le superphosphate granular i faiga fa'ato'aga, e mafai ai e faifa'ato'aga ona fa'amautinoa le fa'aogaina lelei o mea'ai mo a latou fa'ato'aga, e maua ai le tele o seleselega ma le soifua maloloina o le eleele mo se taimi umi.


Taimi meli: Iuni-27-2024