Su'esu'eina o Fa'aoga ole Phosphate Diammonium i Mea'ai Vasega Fuafuaga

Phosphate Diammonium, e masani ona taʻua o le DAP, o se multifunctional compound lautele faʻaaogaina i pisinisi eseese e aofia ai faʻatoʻaga, meaʻai ma vailaʻau. I tausaga talu ai nei, ua faʻateleina le fiafia i le suʻesuʻeina o le faʻaogaina o le Phosphate Diammonium i meaʻai-grade formulations. O lenei tusiga e faʻamoemoe e tuʻuina atu se vaʻaiga loloto i le tele o faʻaoga o le Phosphate Diammonium i totonu o pisinisi taumafa ma lona taua i meaʻai-grade formulations.

O le Phosphate Diammonium o se puna sili ona soluble o le phosphorus ma le nitrogen, ma avea ai ma mea e sili ona lelei mo fugalaʻau faʻatulagaina. Ae ui i lea, o lona faʻaogaina e faʻalautele i tua atu o faʻatoʻaga e pei ona faʻaaogaina foi i meaʻai-grade formulations. I totonu o pisinisi taumafa, o le Phosphate Diammonium o se mea taua i le taoina o le paʻu aua e galue o se mea faʻafefete ma fesoasoani e tuʻuina atu i mea tao se mea mama, malulu. O lona gafatia e faamatuu mai ai le kasa kaponi pe a tu'ufa'atasia ma mea oona e avea ai ma vaega taua i le gaosiga o keke, falaoa ma isi mea tao tao.

Phosphate Diammonium

E le gata i lea, o le Phosphate Diammonium e faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai faʻafefete, o se mea taua i le taoina ma le faʻafefeteina o faiga. O lenei tuufaatasiga e maua ai le fefete ma se punavai taua o meaʻai, faʻateleina lona tuputupu aʻe ma gafatia faʻafefe. O le mea lea e fesoasoani i le atina'eina o le tofo, fua ma le manogi o mea'ai ma meainu eseese.

I le faaopoopo atu i lana matafaioi i le amataga ma le gaosiga o le fefete,diamonium phosphateo lo'o fa'aaogaina fo'i e fai ma sui fa'apolopolo i mea'ai fa'avasega mea'ai. O lona gafatia e faʻatonutonu le pH e avea ai ma vaega taua i le gaosiga o meaʻai ma meainu. E ala i le fa'atumauina o le ga'o o le mea'ai po'o le alkalinity i totonu o le laina mana'omia, o le diammonium phosphate e fesoasoani e fa'aleleia lona mautu, ola fa'aola ma le tulaga lelei atoa.

E le gata i lea, o le diammonium phosphate o se puna o meaʻai taua i meaʻai-grade formulations. O lona phosphorus ma le nitrogen anotusi ua avea ai ma mea aoga mo le faʻamalosia o meaʻai ma meaʻai taua. E taua tele lenei mea mo le foia o le le atoatoa o meaʻai ma le faʻaleleia o le aoga o meaʻai eseese, e aofia ai fatu, meaʻai susu ma meaʻai faaopoopo.

O le fa'aogaina o le diammonium phosphate i mea'ai e fa'atatau i mea'ai e fa'alautele atu fo'i i le gaosiga o mea'ai fa'apitoa e pei o saimini, pasta ma aano o manufasi. O lana matafaioi i le faʻaleleia atili o le tino, fausaga ma le kukaina o meaʻai o nei oloa o loʻo faʻamaonia ai lona taua i pisinisi tau taumafa.

I se aotelega, o le tele o faʻaoga o le diammonium phosphate i meaʻai-vasega faʻavasegaina o loʻo faʻamaonia ai lona taua o se mea e tele vaega i totonu o pisinisi taumafa. Mai lana matafaioi o se mea fa'afefete ma fa'apolopolo i lona sao i le fa'amalosia o mea'ai ma le gaosiga o mea'ai fa'apitoa, o le diammonium phosphate o lo'o i ai se sao taua i le fa'aleleia atili o le lelei, fa'atinoga ma le aoga o mea'ai eseese. Aʻo faʻaauau pea ona suʻesuʻeina ana talosaga, o le diammonium phosphate e faʻamoemoe e faʻaauau pea ona avea ma mea taua i faʻasologa o meaʻai, fesoasoani i le faʻafouina ma le alualu i luma i le pisinisi o meaʻai.


Taimi meli: Iul-15-2024