Fa'amanuiaga ole Fa'aaogaina ole Ammonium Sulfate ile Togafitiga ole Suavai

O le fa'amamaina o le vai ose faiga taua e fa'amautinoa ai le saogalemu ma le lelei o le vai inu. O se tasi o vaega autu o le togafitia o le vai o le faʻaaogaina lea o vailaʻau e aveese ai le mama ma le faʻaleagaina.Ammonium sulfateose tasi lea vaila'au e iai sona sao taua ile fa'agasologa ole vai. I totonu o lenei blog, o le a matou suʻesuʻeina aoga o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate i togafitiga vai ma lona aʻafiaga i le faʻamautinoaina o vai inu mama ma saogalemu mo nuʻu.

Ammonium sulfate o se masima solu vai e masani ona faʻaaogaina e fai ma fetilaisa ma faʻaoga faʻapisinisi. I le togafitia o le vai, e faʻaaogaina e avea o se coagulant e fesoasoani e aveese mea leaga ma mea leaga mai le vai. O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate o le aveesea lelei lea o mea faʻamalo tumau, mea faʻalaʻau, ma isi mea leaga mai le vai. E fesoasoani lea e fa'aleleia atili ai le manino ma le lelei o le vai, ma saogalemu ai le inu.

Togafitiga Suavai Ammonium Sulfate

O le isi tulaga lelei o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate i togafitiga vai o lona gafatia e fesoasoani e aveese le phosphorus mai le vai. O le Phosphorus ose mea'ai e mafai ona mafua ai le tupu tele o algae i totonu o vai, e afaina ai le ola faanatura ma le lelei o le vai. I le faʻaaogaina o le ammonium sulfate e avea o se coagulant, e fesoasoani i le faʻafefe o le phosphorus, faʻaitiitia lona faʻaogaina i totonu o le vai ma puipuia ai le tuputupu aʻe o algae leaga.

E le gata i lea, faʻaaogainaammonium sulfate i togafitiga vaie mafai foi ona fesoasoani e fetuunai le pH o le vai. O le tausisia o le paleni o le pH e taua tele i le faʻamautinoaina o le aoga o isi faʻagasologa o vai e pei o le faʻamaʻi. O le ammonium sulfate e galue o se paʻu, fesoasoani e faʻamautu le pH o le vai ma faʻamautinoa o loʻo tumau i totonu o togafitiga sili ona lelei.

I le faaopoopo atu i lona aoga i togafitiga vai, o le isi aoga o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate o lona tau-lelei. I le avea ai o se vailaʻau faʻasalalau lautele ma taugofie, e tuʻuina atu ai fofo taugofie mo fale vai vai ma faʻalapotopotoga. O le mea lea e fai ai se filifiliga aoga mo le fa'amautinoaina o le lelei o le vai inu a'o fa'atonutonu tau o galuega.

E taua le maitauina o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate i togafitiga vai e tatau ona faʻatonutonuina ma le faʻaeteete ina ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina i tulaga talafeagai ma ia tausisia tulafono faatonutonu o le siosiomaga. O le fa'aogaina lelei ma le mata'ituina e taua tele e puipuia ai so'o se a'afiaga leaga i le lelei o le suavai ma le si'osi'omaga.

I se aotelega, o le faʻaaogaina o le ammonium sulfate i togafitiga vai e maua ai le tele o faʻamanuiaga, e aofia ai le faʻaaogaina lelei o mea leaga, fesoasoani i le aveeseina o le phosphorus, ma fesoasoani e faʻatonutonu le pH. O lona taugofie e fai ai foi ma se filifiliga aoga mo nofoaga e togafitia ai vai. E ala i le fa'aogaina o le aoga o le ammonium sulfate, e mafai ona fa'atumauina faiga fa'amama vai ina ia mautinoa le mama ma le saogalemu o vai inu mo nu'u.


Taimi meli: Apr-28-2024